A Szegedi Törvényszék tanúgondozási programja került bemutatásra az Áldozatvédelmi Kabinet ülésén

Az Áldozatvédelmi Kabinetet a Csongrád Megyei Kormányhivatal, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Csongrád Megyei Szervezete, mint konzorciumi partnerek a Szegedi Tudományegyetemmel, a Szeged-Csanádi és a Csongrádi Református Egyházmegyével, továbbá a Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulásával, mint együttműködő partnerekkel közös pályázat útján hozták létre ez év februárjában.

A „Csongrád megyei összefogás az áldozattá válás megelőzése és az áldozatsegítés” érdekében létrejött Áldozatvédelmi Kabinet meghívására dr. Tárkány-Szűcs Babett, a Szegedi Törvényszék megbízott elnöke tartott előadást a tanúgondozási programról, mely a törvényszéken idén március 15-étől működik.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a tanúk egyre gyakrabban veszik igénybe a törvényszék erre kijelölt munkatársainak segítségét, tőlük mind növekvő számban kérnek – főként telefonon – útmutatást, tájékoztatást. A kérdések elsősorban a tanúzási és megjelenési kötelezettséggel, jogokkal, a költségtérítési lehetőségekkel kapcsolatosak.

A törvényszék arra törekszik, hogy a lehető legszélesebb körben megismertesse tanúgondozási programját, így a tanúk idézéséhez mellékelt részletes tájékoztatók megküldése és a kijelölt munkatársak folyamatos rendelkezésre állása mellett előadásokat is tart.

Az Áldozatvédelmi Kabinet, mint az áldozattá válás megelőzése, és az áldozatsegítés érdekében döntési kompetenciával rendelkező vezetői körből álló testület jelen levő tagjai nagy érdeklődéssel hallgatták a törvényszék tanúgondozási programja keretében tapasztaltakról szóló előadást.

Szeged, 2013. évi június hónap 19. napján

A Szegedi Városi Televízió tudósítását itt tekinthetik meg.

A szegedma.hu tudósítását az Áldozatvédelmi Kabinet üléséről itt olvashatják.