A Székesfehérvári Törvényszék megkezdte a felkészülést idegenrendészeti feladatainak ellátására

A törvényszék vezetése a Fejér megyei büntetés-végrehajtási intézetekben őrzött idegenrendészeti őrizetesek őrizetének esetlegesen szükséges meghosszabbításával kapcsolatos feladatok gördülékeny ellátása érdekében egyeztetést kezdeményezett a társhatóságokkal.
 
A 2015. október 14-én tartott rendezvényen Müllerné dr. Hradszky Erzsébet, a törvényszék elnökhelyettese a büntető és a polgári kollégium, a büntetés-végrehajtási csoport és a Székesfehérvári Járásbíróság vezetőivel együtt dr. Varga Péter megyei rendőr-főkapitánnyal és Kozma Zoltán, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Közép-dunántúli Regionális Igazgatóságának osztályvezetőjével tartott szakmai tanácskozást.
 
A megbeszélés résztvevői egyeztettek az idegenrendészeti őrizettel kapcsolatban a bíróságokra és a társhatóságokra háruló feladatokról, az érintettek közötti irat- és információtovábbítás, a szükségesnek mutatkozó személyes meghallgatások lebonyolításának, a tolmácsolás és az anyanyelvhasználat biztosításának módjáról.
 
A tanácskozás eredményeként kapcsolattartók kijelölésére került sor a Székesfehérvári és a Dunaújvárosi Járásbíróságon a társhatóságokkal való közvetlen és gyors kapcsolattartás érdekében.
 
Székesfehérvár, 2015. október 22.