A Szentesi Járásbíróságon is tanévet zárt a Nyitott Bíróság

A Szentesi Járásbíróság egész évben örömmel tett eleget a középiskolás diákok és tanáraik azon megkereséseinek, amelyek a bíróság épületének megtekintésére, tárgyalások látogatására, illetőleg az igazságszolgáltatás ezen pillére működésének megismerésére irányultak.
 
A program keretében a tanév utolsó, áprilisi, májusi és júniusi hónapjaiban a szentesi Boros Sámuel Szakközépiskola hét osztályának összesen 167 diákja ismerkedhetett meg közelebbről a bíróságok működésével.
 
A Szentesi Járásbíróságon tett tárgyaláslátogatások alkalmával a diákoknak lehetőségük nyílt megtapasztalni mind a büntető, mind a polgári eljárások sajátosságait. A tárgyalásokat követően kérdéseket tehettek fel az eljáró bíróknak, akik többek között tájékoztatást nyújtottak a bíróságra benyújtható kérelmek köréről, azok elbírálásának módjáról, valamint a bírósági ügyintézés menetéről, így a diákok bővíthették a magyar igazságszolgáltatással kapcsolatos ismereteiket.
 
A Szegedi Törvényszék és annak valamennyi járásbírósága a „Nyitott Bíróság” program keretében a 2015/16-os tanévben is tárt kapukkal fogadja majd az érdeklődő diákokat, és örömmel szervez számukra a fentihez hasonló programokat.
 
További képek ITT.
 
Szeged, 2015. július 6.