"Színész házaspárbaj" a Kecskeméti Törvényszéken

A Kecskeméti Törvényszék büntető kollégiuma 2016. október 17. napján  Kecskeméti Törvényszék Dísztermében perszimulációs versenyt tartott. A versenyen két bírósági titkár, illetve egy bírósági fogalmazó vett részt.
 
A versenyzőknek egy fiktív vádirat és a hozzá tartozó nyomozati iratok alapján – féltékenységből elkövetett emberölési kísérlet miatt indult eljárásban - tárgyalást kellett tartaniuk, melyre versenyzőnként 45 perc állt rendelkezésre. Ezen időtartam alatt kellett lefolytatni a bizonyítási eljárást és amennyiben lehetőség nyílt rá, kihirdetni az ítéletet. 
 
Az ügyben szereplő feleket a Kecskeméti Katona József színház színművészei (Danyi Judit, Dobó Enikő, Märcz Fruzsina, Hegedűs Zoltán és Zayzon Zsolt) személyesítették meg, akik közül többen a tavalyi (2015. október 19.), nagy sikerrel megrendezett versenyen is részt vettek és nem mellékesen részben „civilben” házastársak (Danyi Judit és Hegedűs Zoltán, illetve Märcz Fruzsina és Zayzon Zsolt).
 
A verseny részét képezte a „Nyitott bíróságok” programnak is, melynek keretében egy gimnáziumi osztály is ellátogatott a törvényszékre. A zsűriben a Kecskeméti Törvényszék elnöke (dr. Bicskei Ferenc) mellett a Katona József színház igazgatósági titkárságvezetője (Szabó Szilvia) és színművésze (Fazakas Géza) foglaltak helyet. A nagy közönségsikert aratott versenyt a zsűri döntése alapján dr. Király Balázs bírósági titkár nyerte meg.
 
 
 
Kecskemét, 2016. október 17.