Színészek a Kecskeméti Törvényszéken a rendhagyó „Nyitott Bíróság” program keretében

A nagy népszerűségnek örvendő programsorozat történetében először fordult elő, hogy nem iskolás diákok érkeztek a törvényszék épületének bemutatására és tárgyaláslátogatásra, hanem a Kecskeméti Katona József Színház igazgatója és színészei. Bár a vendégek személye eltért a megszokottól, a program ugyanúgy zajlott, mint általában.

A színészek megismerhették a törvényszék épületét, majd dr. Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék büntető ügyszakának kollégiumvezetője beszélt röviden a bíróság működéséről, illetve válaszolt a feltett kérdésekre. Ezt követően Cseke Péter igazgató úr, Danyi Judit, Dobó Enikő, Magyar Éva, Hegedűs Zoltán, Fazakas Géza, Kiss Zoltán színészek részt vettek egy büntető ügy tárgyalásán, amelynek tárgya emberölés kísérlete volt. Vendégeink érdeklődve követték nyomon az eljárás menetét.

Cseke Péter összegezve a látottakat úgy nyilatkozott, hogy mindenki számára szakmai szempontból is igen hasznos volt a program, mert bepillantást nyerhettek egy igazi magyar bíróság működésébe, amely nagyban különbözik a sokak által elképzelt rizsporos parókával a fején kalapáló bíróról alkotott általános képtől. A büntető ügy tárgyalását és különleges hallgatóságát a helyi média élénk érdeklődése kísérte.

Kecskemét, 2015. május 26.

Az eseményről tudósított a Kecskemét Online és a Petőfi Népe napilap is.