Szünidőben is „Nyitott Bíróság” a Székesfehérvári Törvényszék

Egyre nagyobb számban látogatják a diákok a Székesfehérvári Törvényszék Nyitott Bíróság programjait. 
 
A 2016/2017-es tanévben a programban részt vevő bírák, bírósági titkárok és fogalmazók 42 alkalommal tartottak tárgyaláslátogatást, perszimulációt, előadásokat stb. összesen 40 iskolai osztály tudásának gyarapítására és örömére. A kezdetben inkább a székesfehérvári iskolák diákjai által látogatott rendezvények sora az év folyamán új elemekkel bővült, így beépült az előadások közé egy, a cégbíróság működését bemutató modul is (a vállalkozási alapismeretek tantárgyhoz kapcsolódva). Egyre gyakrabban éltek vidéki diákok és tanáraik is a program kínálta lehetőségekkel, így kollégáink dunaújvárosi, kincsesbányai oktatási intézményekbe is ellátogattak. 
 
Az iskolai tanév lezárult, a diákoknak a bírósági munka, a magyar jogrendszer, az egyes jogintézmények iránti érdeklődését azonban a Székesfehérvári Törvényszék a nyári időszakban is igyekszik kielégíteni: a tavalyi évhez hasonlóan ismét megjelennek kollégáink az EFOTT Fesztiválon. Minden érdeklődőt szeretettel várnak kvízekkel, játékokkal és ajándékokkal újra Velencén, 2017. július 14-16-ig a „Civil Téren”!
 
További információ és jelentkezés a 2017/2018. tanévi programokra: dr. László Ádám Nyitott Bíróság koordinátornál itt tájékozódhatnak.