Tájékoztató forgalomkorlátozásról (2017. január 31. – február 2.)

Forgalomkorlátozások lépnek érvénybe Budapest bizonyos területein 2017. január 31-én 18 órától 2017. február 2-án 24 óráig. Az erre vonatkozó részletes adatok itt érhetőek el.

A Budapest V., Markó és Szalay utcai bírósági épületek megközelítése (dátum és közlekedési eszköz szerint): 

 

2017. január 31-én és február 1-jén

 


Gyalogosforgalom

A Markó utcában található valamennyi bíróság és ügyészség, valamint a Szalay u. 16. szám alatti épület is megközelíthető gyalogosan a korlátozás teljes ideje alatt, de egyes csomópontokon ellenőrzés várható, ami a bírósági és hivatali dolgozóknál a bírói vagy igazságügyi alkalmazotti igazolvány, ügyfeleknél idézés és személyi okmány felmutatásával járhat.

Gépjárműforgalom és parkolás

A Honvéd utca irányából a Markó utcába be lehet hajtani és a Markó utcának a Honvéd utcától a Bajcsy-Zsilinszky út felé eső szakaszán parkolni is lehet (értelemszerűen a rendelkezésre álló parkolóhelyek függvényében).

PKKB-OBH közös épületének udvari parkolója még használható, a Nagy Ignác utcai azonban a megállási tilalom miatt már nem.

 

2017. február 2-án

 

Gyalogos- és gépjármű forgalom együttes korlátozása

Teljes lezárás lesz a Markó utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Báthory utca – Hold utca – Hercegprímás utca – Arany János utca – Nádor utca – Garibaldi utca – Pesti alsó rakpart által határolt területen, így gépjárművel nem lehet majd oda behajtani, illetve időszakosan a gyalogos forgalom is korlátozás alá fog esni.

Gyalogosforgalom

A bírósági épületek gyalogosan a csomóponti ellenőrzések mellett elérhetőek lesznek, de az időszakos korlátozásokat a határidőre való megjelenésnél számításba kell venni.

Gépjárműforgalom és parkolás

A PKKB-OBH közös épületének udvari parkolójába a lezárások miatt csak szolgálati gépjárművel, a jogosultság igazolását követően lehet behajtani. Saját autóval a Nagy Ignácz utca lezárására tekintettel sem az utcai, sem az udvari parkoló nem használható.