Találkozó a jogi hivatásrendekkel a Balassagyarmati Törvényszéken

A más jogi hivatásrendekkel, hatóságokkal fennálló kapcsolat bővítésének újabb állomására került sor a Balassagyarmati Törvényszéken 2015. március 11-én. A törvényszék elnökének meghívását minden hivatásrend, hatóság vezetője elfogadta. Így dr. Bóna Gyula a Nógrád Megyei Főügyészség vezetője, dr. Nagy László a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Budai István a Balassagyarmati Fegyház és Börtön parancsnoka, dr. Szomszéd Károly a Nógrád Megyei Ügyvédi Kamara elnöke, dr. Szabó Sándor a Nógrád Megyei Kormányhivatal vezetője, Medvácz Lajos Balassagyarmat polgármestere és dr. Harik Ferenc a Nógrád Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálatának vezetője is megjelent a kerekasztal beszélgetésen a törvényszék kollégiumi termében.
 
 
A találkozó elején a törvényszék elnöke és a rendőrfőkapitány együttműködési megállapodást írt alá a központosított szabálysértési ügyintézés kialakítása kapcsán a Balassagyarmati Járásbíróság és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területéhez tartozó rendőrkapitányságok között megnövekedett iratforgalomnak a futárszolgálat által történő szállítása érdekében a költségtakarékossági szempontokat előtérbe helyezve.
 
Ezután a törvényszék elnöke dr. Benkó Anna a tavalyi évet értékelve beszámolt –  prezentációval szemléltetve – a megye bíróságainak 2014. évi tevékenységéről, statisztikai adatairól, személyi tárgyi feltételeiről, eseményeiről, az informatikai fejlesztések keretében  megvalósuló új projektekről, folyamatban lévő programokról.
 
Többek között kiemelte a „Nyitott Bíróság” program folytatásának szükségességét, amit a programban együttműködő büntetés-végrehajtási intézet parancsnoka is támogatott, fontosnak tartott. A hivatásrendek vezetői röviden felszólaltak és visszaigazolták az ilyen konferenciák szükségességét. Az előadás színvonaláról, tartalmáról minden vendég elismerően nyilatkozott.
 
Balassagyarmat 2015. március 12.