Tanúgondozási konferencia a Magyar Igazságügyi Akadémián

Július 9-én (szerdán) egész napos szakmai konferenciát tartottak a tanúgondozásról a Magyar Igazságügyi Akadémián. A rendezvényen közel hatvanan vettek részt.
 
A konferencián elhangzott előadások igyekeztek minél behatóbban körüljárni a tanúgondozást, hogy naprakész információkkal szolgáljanak a jelenlévők számára.
 
Elsőként Dr. Werner Zsolt, a Szegedi Törvényszék tanúgondozója a tanúgondozás program átfogó tapasztalatairól és továbbfejlesztési lehetőségeiről beszélt, míg Dr. Pálvölgyi Tímea, a Kecskeméti Törvényszék tanúgondozója a gyakorlati tapasztalatokat osztotta meg a hallgatósággal.
 
Pákolicz Gabriella, a Kaposvári Törvényszék volt tanúgondozója a hatályos jogszabályi keretekről tartott előadást, majd ezt követően csoportos konzultációra nyílt lehetőség. 
 
A konferencia tapasztalatai, a jelenlévők által megosztott ismeretek, ötletek, a különböző látásmódok megismerése nagyban segítheti a jelenleg is sikeresen működő tanúgondozói intézmény továbbfejlesztését, és az egységes metodika kidolgozását. A következő tanúgondozási képzés november 3-4-én lesz a Magyar Igazságügyi Akadémián.
 
2014. július 10.