THEMIS: különdíjas a magyar csapat - VIDEÓ

Kihirdették az Európai Igazságügyi Képzési Hálózat (European Judicial Training Network – EJTN) THEMIS elnevezésű nemzetközi csapatverseny „C” elődöntőjének eredményeit. A magyar csapatot a zsűri a legjobb szóbeli prezentációért különdíjjal jutalmazta.
 
A 2018. június 4-7. között, Thessalonikiben, Görögországban megrendezett elődöntő témája „Nemzetközi együttműködés polgári ügyekben – Európai polgári jogi eljárás” volt.
 
Dr. Gábri Angéla, a Debreceni Járásbíróság, dr. Szupera Blanka, a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság és dr. Varga László Bánk, a Szerencsi Járásbíróság fogalmazója képviselte Magyarországot. A csapatot tutorként dr. Kovács Bálint, a Szombathelyi Járásbíróság bírája, az Európai Jogi Szaktanácsadói Hálózat tagja segítette. A felkészülést idén is az Országos Bírósági Hivatal Magyar Igazságügyi Akadémia koordinálta.
 
 
Dolgozatuk címe: „Úton egy harmonizált polgári eljárás felé az antitröszt kártérítési perekben”, melyhez igényes, letisztult, magas szakmai színvonalú és ötletes prezentációt készítettek. Témájukat La Fontaine „A teknős és a nyúl” című híres meséjére fűzték fel és rövid képregénnyel illusztrálták. Kiemelkedő előadásukkal elnyerték a zsűri különdíját.
 
Az elődöntőben első helyen az osztrák, második helyen a román csapat végzett, a harmadik helyezést a németek vitték el. Az olasz csapat pedig a legadekvátabb válaszadásért részesült külön elismerésben.
 
Az EJTN Themis nemzetközi csapatversenyről bővebb információk itt érhetők el.
 
A csapat élménybeszámolójáról készített videónkat itt tekinthetik meg: