Több mint 300 látogató a bírósági nyílt napon a Fővárosban

Az Országos Bírósági Hivatal és a Fővárosi Törvényszék közös szervezése és a Polgári Igazságszolgáltatás Európai Napja kapcsán 2014. október 21-én, kedden, az érdeklődő iskoláknak és állampolgároknak lehetőségük nyílt a Szalay és a Markó utcai bírósági épületek megtekintésére. 
 
A nyílt napon több mint 300 diák és állampolgár látogatott el az Országos Bírósági Hivatal, a Fővárosi Törvényszék és a Pesti Központi Kerületi Bíróság épületeibe, tárgyalóiba. A látogatóknak lehetősége volt megtekinteni az Országos Bírósági Hivatal tanácstermét és monumentális auláját, a Pesti Központi Kerületi Bíróság egyik tárgyalóját, a Fővárosi Törvényszék Esküdtszéki termét, Tájékoztató Irodáját, az Alapítványi Irodát és a Könyvtárát is. A séta során a kísérő bírósági fogalmazók és titkárok a magyar igazságszolgáltatás rendszeréről, a bírósági épületekről, és a Fővárosi Törvényszék Dísztermében található Feszty-képekről is meséltek az érdeklődőknek.
 
Az Európai Tanács Miniszteri Bizottságának 2003-mas döntése alapján létrejött program célja az volt, hogy a nyílt nappal közelebb hozzuk a magyar igazságszolgáltatást és a magyar bíróságokat a fiatalokhoz és az állampolgárokhoz. 
 
Korábbi közleményünkről itt, az országos programról pedig itt olvashat.
 
 
Budapest, 2014. október 21.