További iskolák csatlakoztak a Balassagyarmati Törvényszék által koordinált „Nyitott bíróságok” programhoz

A Balassagyarmati Törvényszék 2012-ben csatlakozott a „Nyitott bíróságok” programhoz, amelynek keretében Nógrád megye számos iskolájából vettek részt a diákok a Balassagyarmati Törvényszék és a Balassagyarmati Fegyház- és Börtön által szervezett programokban. Ugyanakkor még így is jelentősnek volt tekinthető azon elérhető diákok száma, akik életkori, pályaorientációs aspektusból potenciálisan érintettek lehetnének az egyes rendezvények alkalmával.

A Balassagyarmati Törvényszék elnöke személyes meghívásában, a korábbiakban részt nem vevő iskolák igazgatóit személyes, kötetlen beszélgetésre invitálta a Balassagyarmati Törvényszék elnöki irodájába. A megbeszélésre 2014. november 14. napján 10 órától került sor, amelyen a pásztói Mikszáth Kálmán Líceum, a szécsényi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola, valamint a balassagyarmati Szondi György Szakközépiskola, Szakiskola és Speciális Szakiskola és a Szent Imre Keresztény Általános Iskola, Gimnázium és Szakképző Iskola képviselői vettek részt.

A Balassagyarmati Törvényszék elnöke általános tájékoztatást nyújtott a programról, majd az abban résztvevő bírósági titkárok az egyes programcsomag elemeiről tartottak részletes ismertetést.

A találkozó végén a meghívottak részvételi szándékukról tájékoztatták a törvényszéket, egyúttal már konkrét időpontok egyeztetésére is sor került.

Balassagyarmat, 2014. november 14.