Tudd, hogy mik a következmények! avagy „A sport nem csak játék”

2015. március 27-én a „Nyitott bíróság” program keretein belül a tatabányai Váci Mihály Általános Iskola, Dózsa György tagiskolájának 8. T osztályában előadást tartott dr. Gáll Attila Gábor (a Tatabányai Járásbíróság elnöke), dr. Hamvas Ákos (a Tatabányai Törvényszék bírája) és dr. Berthold György (a Komáromi Járásbíróság bírája).

A korábbi előadásokhoz híven most is elsősorban a magyar bírósági szervezetrendszer felépítéséről, a polgári és a büntető eljárásokról, valamint a büntetőjogi anyagi szabályokról adtak az előadók tájékoztatást. Figyelemmel arra, hogy a jelenlegi előadás egy sportiskolában, ezen belül is sporttagozatos osztályban történt, kiemelten foglalkoztak az előadást tartó bírák a sporttal kapcsolatos jogi témákkal, így érintve – a teljesség igénye nélkül – a szerződések és a doppingvétség büntetőjogi vonzatát is.

Az előadást 20 tanuló hallgatta meg, amely nagyon érdekesnek és népszerűnek bizonyult, éppen ezért az előadás folytatása is megbeszélésre került, valamint április hónap folyamán egy (vagy két)  büntető tárgyalásra jöhetnek a diákok a Tatabányai Járásbíróságra.

Az osztályfőnök visszajelzése az előadásra nézve is pozitív volt, ezért szeretné ha egy másik nyolcadikos osztályban is sor kerülne az előadás megtartására. Az időpont egyeztetése után, ez is – akárcsak a tárgyaláslátogatások – április hónap folyamán valósulna meg.

Tatabánya, 2015. március 31.