Tudjon meg mindent a projektjeinkről!

Mostantól a www.birosag.hu oldalon közvetlenül, egy kattintással elérhető az Országos Bírósági Hivatal (OBH) jelenleg futó és lezárult projektjeiről szóló bővebb tájékoztatás. Az új, „Projektjeink” gomb a keresés menüpont alatt, az oldal felső sávjában, jobb oldalon található.
 
Az OBH által irányított fejlesztések, illetve projektek kiemelt célja az igazságszolgáltatás hatékonyabbá, átláthatóbbá tétele, az ítélkezés személyi és tárgyi feltételeinek javítása, az elektronikus ügyintézés fejlesztése a továbbképzések és a szükséges technikai eszközök beszerzése révén.
 
Ezért is fontos, hogy a honlapon valamennyi látogató pontos képet kapjon a projektek aktuális állásáról, illetve a már lezárult fejlesztésekről is, amelyek segítségével az Elnöki stratégia megvalósulhat.
 
Mostantól a „Projektjeink” menüpont alatt megtalálhatók az adott fejlesztéshez kapcsolódó adatok és főbb információk, így a közreműködők neve, az egyes rendezvényeken készült fényképek, illetve a témában kiadott sajtóközlemények is.
 
A menüpontot, a projektek adatait, az elért eredményeket folyamatosan frissítjük.
 
A projektek megvalósítása során az OBH szem előtt tartja a bíróságokon felgyülemlett szakmai tapasztalatokat, ezért számos bíró és igazságügyi alkalmazott dolgozik minden egyes OBH által megvalósított vagy megvalósítandó projektben.
 
Fontosnak tartjuk, hogy az elérhető külső forrásokat (Európai Uniós források, Svájci Hozzájárulás stb.) a lehető legtöbb esetben tudjuk az OBH, és a bírósági szervezetrendszer egészének szolgálatába állítani. Ennek érdekében a már lezárt, és a folyamatban lévő projektek mellett folyamatosan tervezünk és dolgozunk ki újabb projektjavaslatokat.