Új polgári perrendtartás - Képzők képzése előadássorozat a Magyar Igazságügyi Akadémián

Az ország minden megyéjéből, a bírósági szervezetrendszer valamennyi szintjét képviselő 130 bíró részvételével elkezdődött a „képzők képzése” előadássorozat első része az Országos Bírósági Hivatal (OBH) szervezésében.
 
Az eseményen az előadók a 2018. január 1-jén hatályba lépő új polgári perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvényhez készített tananyagot mutatják be a helyi képzések leendő képzőinek. 
 
Az OBH elnöke a Pp. Kódex Projektet azzal a céllal hozta létre, hogy a kódex hatályba lépésétől kezdve garantálható legyen a magas színvonalú ítélkezés, az egységes jogalkalmazás. A Projekt biztosítja a bírák és az igazságügyi alkalmazottak megfelelő felkészítését. A szakmai tanácskozás előadói részletesen ismertetik majd a 71 bíró által megírt és a Kúria bírái által lektorált – csaknem 1800 oldal terjedelmű – kommentár szintű tananyagot, valamint a jelenlévők a felmerülő jogértelmezési kérdéseket is megvitatják.
 
Ősszel a törvényszékeken – az ítélőtáblák közreműködésével - helyi képzés keretében elsősorban a képzők képzésén jelen lévő bírák adják tovább az elsajátított ismereteket, ezáltal biztosítva a képzések országosan egységes lebonyolítását.