Újabb épületfejlesztés a Tatabányai Törvényszéken

 
Jelenleg is zajlanak a Tatabányai Törvényszék pinceszintjének utólagos vízszigetelési-, közmű felújítási, valamint ezekhez kapcsolódóan az udvar burkolatépítési- és környezetrendezési munkálatai. A vízszigetelés eredményeként biztosítható a pinceszinten lévő irattár megfelelő körülmények közötti elhelyezése, valamint a dolgozói irodákban a munkakörülmények javítása. Az udvar burkolatépítési- és környezetrendezési munkálatainak köszönhetően pedig megoldódik a gépkocsi parkolás lehetősége és a felszíni vízelvezetés. 
 
Az Országos Bírósági Hivatal - a 2015. és 2016. évi Beruházási terv keretében - több mint 112 millió forintos támogatást biztosított a fejlesztések elvégzésére. 2016-ban elkészültek a kiviteli tervek, 2017 elején pedig lezárult a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás. Ezt követően ez év márciusában megkezdődtek a kiviteli munkálatok. A felújítások várhatóan 2017. július végére készülnek el. 
 
A Tatabányai Törvényszék épületében nem ez az első felújítás. Az elmúlt években megtörtént az épület külső nyílászáróinak cseréje, valamint a homlokzatok hőszigetelése és újraszínezése.
 
Az épület fejlesztésének folytatásaként a 2018-as tervek között szerepel az épület központi klimatizálásának megvalósítása.