ÜLÉSEZETT AZ ALFÖLDI KÖZIGAZGATÁSI ÉS MUNKAÜGYI REGIONÁLIS KOLLÉGIUM MUNKAÜGYI SZAKÁGA

Az Alföldi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium munkaügyi szakága 2014. szeptember 19-én a Szegedi Törvényszéken tartotta rész-kollégiumi ülését.
 
A rész-kollégiumi ülés megtárgyalta a régió társadalombiztosítási határozatainak bírósági felülvizsgálatával kapcsolatos ítélkezési tapasztalatokat. A megbeszélés alapjául szolgáló vizsgálatot Kovácsné dr. Kubicza Ildikó a Gyulai Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elnöke végezte el és ismertette a résztvevőkkel.
 
A rész-kollégium megtárgyalta a dr. Cséffán József kollégiumvezető által előterjesztett szakmai anyagok alapján a megváltozott munkaképességű személyek ellátásával kapcsolatos társadalombiztosítási határozatok felülvizsgálatával kapcsolatos ügyekben a szakértői bizonyítással kapcsolatos jogalkalmazási kérdéseket, a gazdasági társaságok ügyvezetése körébe tartozó feladatokat munkaviszonyban ellátó személyek kártérítési felelősségének egyes kérdéseit, a színlelt szerződésekkel kapcsolatos hatásköri kérdéseket, a Kormánytisztviselői Döntőbizottság eljárásával kapcsolatos egyes jogalkalmazási kérdéseket, valamint a megszüntetett munkaviszony helyreállítására irányuló perek fogalmához kapcsolódó eljárási kérdéseket.
 
Az Alföldi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium soron következő teljes kollégiumi ülése 2014. október 16-17-én kerül megrendezésre Pilisszentkereszten. A kétnapos rendezvényen a Kúria Közigazgatási-Munkaügyi Kollégiumának kollégiumvezetője, a közigazgatási és munkaügyi ügyszakos bírái, valamint a Regionális Kollégiumok kollégiumvezetői és helyettesei tartanak előadást aktuális szakmai kérdésekről.
 
Szeged, 2014. szeptember 19.
 
A rendezvényről készült képek megtekinthetők itt.