Workshop a Tatabányai Törvényszéken, avagy "Semmi sem állandóbb, mint a változás"

A Tatabányai Törvényszék Új Széchenyi Terv Államreform Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott "Szervezetfejlesztés a Tatabányai Törvényszéken" című állami támogatást nyert projektje 2014. nyarán megvalósult, de a meghatározott szervezetfejlesztési fő célokhoz vezető utak kimunkálása és az annak megvalósítására kimunkált célrendszer kidolgozása, valamint a projekt megvalósításának utánkövetési munkái csak ezek után kezdődhettek el.

Ennek keretében 2014. december 1-jén a Törvényszék szervezésében egy workshop-ra került sor, melyen részt vettek a törvényszéki és a járásbírósági igazgatási vezetők, valamint meghívott vendég volt a Baross Consulting Services Kft. tanácsadója Baross Szabolcs és az OBH  Koordinációs és Szervezési Főosztályának tisztviselője Fekete Letícia is.

A workshop résztvevői három fő területen a Változásmenedzsment, a Teljesítménymenedzsment és a Szervezeti önértékelés területén dolgozó munkacsoportok utánkövető munkájának elméleti és egy interaktív feladatmegoldáson keresztül annak gyakorlati oldalával ismerkedhettek meg.

Fekete Letícia bemutatta a résztvevőknek az Országos Bírósági Hivatal stratégiai célkitűzéseit, melyek egyenként  megvizsgálva akár bírósági dolgozóként, akár ügyfélként is vállalható célkitűzések. Hangsúlyozta, hogy ezeket a célkitűzéseket a saját munkánkra lefordítva  is értelmezni lehet.
Baross Szabolcs pedig összefoglalta az eddig elért eredményeinket.

A korábbi évekig a Tatabányai Törvényszéknek nem volt önálló, kidolgozott stratégiája, ezért a kialakított munkacsoportoknak ez volt az első legfontosabb feladata. Ehhez alapdokumentumként az OBH stratégiai céljai, valamint a Tatabányai Törvényszék elnökének pályázata szolgált.
A jövőre nézve a Törvényszéken és a járásbíróságokon a projekt megvalósításával elérendő cél a stratégiai célok beépítése a kulcsteljesítménymutatóink rendszerébe, ezért a folyamatok utánkövetésének keretében több ilyen, a vezetőket az  együttgondolkodásba aktívan bevonó workshopot terveznek a szervezők.

Tatabánya, 2014. december 4.