Zalából Szegedre - munkaerő kirendelés

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) a Szegedi Törvényszéknek a migrációs helyzet miatt megnövekedett feladatai ellátását az ország különböző pontjaiból érkező bírókkal, illetve igazságügyi alkalmazottakkal segíti elő. Zala megyéből összesen 16 fő jelentkezett önként a feladatra. 
 
A migrációs helyzet, valamint a jogszabályi rendelkezések változása nagy fokú terhet rónak a szegedi bíróságokra. A Szegedi Törvényszék az Országos Bírósági Hivatallal  együttműködésben az elmúlt időszakban megtette azokat a szükséges intézkedéseket, amelyek a növekedő ügyteher kezelését szolgálják. 
 
A technikai és tárgyi eszközök biztosítása mellett az OBH munkaerő kirendeléssel is segíti a szegedieket. Országosan mintegy 130 bíró, 9 bírósági titkár és 245 bírósági tisztviselő érkezhet a Szegedi Törvényszékre. Zala megyei bíróságairól 5 bíró, 2 titkár, 2 fogalmazó, 6 tisztviselő és 1 informatikus vállalta a szegedi munkavégzést: A törvényszékről 2 bíró, 3 tisztviselő és 1 titkár, a Zalaegerszegi Járásbíróságról 3 bíró, 1 fogalmazó és 2 tisztviselő, Nagykanizsáról 1-1 titkár, fogalmazó és  informatikus, valamint Keszthelyről 1 tisztviselő lesz tehát - szükség esetén  - Szegedre kirendelve.
 
A zalai bírák, igazságügyi alkalmazottak kirendelése valószínűleg nem egyszerre, nem azonos időszakra fog megtörténni, ezért a kirendeltek rövidebb időtartamú kiesése alapvető zavarokat nem okoz majd a zalai bíróságok munkájában.
 
A témához kapcsolódó országos, illetve szegedi vonatkozású sajtóközleményeket itt olvashatja:
 
 
 
 
Zalaegerszeg, 2015. szeptember 21.