Hírek az Országos Bírói Tanács 2017. december 12. napján megtartott üléséről

Az Országos Bírói Tanács 2017. december 12-én megtartott ülését dr. Major Zsolt, a Tanács soros elnöke nyitotta meg. A 2017-es év utolsó ülésének első napirendi pontja keretében az OBT dr. Remes Gábor, az OBH Kommunikációs és Kapcsolattartási Főosztályának főosztályvezetője előadását hallgatta meg a bíróságok és az OBH sajtótájékoztatási tevékenységéről, valamint a bíróságok központi honlapjának sajtószolgálatáról szóló szabályzatról szóló 8/2012. (IV.25) OBH utasítás módosítására tett Kúriai észrevételekről, aminek keretében az előadó a bírósági szervezetrendszeren belüli egységes kommunikáció, valamint a hiteles és pontos, teljes képet adó tájékoztatás fontosságára hívta fel a figyelmet.

Az OBT az előterjesztést elfogadta.

A második napirendi pont keretében az OBT dr. Fehér Éva, az OBH Igazgatásszervezési Főosztály főosztályvezető-helyettese előterjesztését hallgatta meg a hirdetményi kézbesítések nyilvántartásáról szóló 12/2012. (X.1.) OBH utasítás módosításával kapcsolatban.

Az OBH utasítás kiadásával az OBT egyetértett.

Dr. Ábrahám Márta, a MIA Tudományszervezési és Dokumentációs Osztályának osztályvezetője a bíróságok és az OBH gyakorlóhelyként működéséről szóló OBH elnöki ajánlásáról tájékoztatta a Tanácsot. Ennek során beszámolt a joghallgatók, jogi asszisztensek, informatikusok, könyvtárosok szakmai gyakorlatának egységes lebonyolítása érdekében tett lépésekről.

Az OBT az OBH elnöki ajánlás kiadásával egyetértett.

A negyedik, ötödik és hatodik napirendi pontok keretében az OBT dr. Cserni János, az OBH Igazgatásszervezési Főosztály főosztályvezetője előterjesztését hallgatta meg a közigazgatási és munkaügyi regionális kollégiumvezetők által készített beszámoló szerkezetéről és tartalmáról szóló OBH elnöki ajánlásról, a bíróságok egységes iratkezelési szabályzatáról szóló 17/2014. (XII. 23.) OBH utasítás módosításáról, valamint a bíróságok igazgatásáról rendelkező szabályzatról szóló 6/2016. (XI. 30.) OBH utasítás módosításáról.

Az OBT az OBH elnöki ajánlás kiadásával és az OBH utasítások módosításával egyetértett.