Budapest Környéki Törvényszék - Áruval teli kamiont lopott a román sofőr

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2017. július 26-án elrendelte annak a román állampolgárságú gyanúsítottnak az előzetes letartóztatását, akit jelentős értékre elkövetett lopás bűntettével gyanúsít a Budaörsi Rendőrkapitányság. 
 
A nyomozás jelenlegi állása szerint: M. C. E. gyanúsított 2017. július 23-án 0 óra körüli időben – az ügyeletben lévő biztonsági őrnek fuvarra hivatkozással – bement a pátyi üzleti parkba azért, hogy az ott parkoló kamionok egyikét jogtalanul eltulajdonítsa és azzal Romániába utazzon.
 
A gyanúsított odalépett egy kamionhoz, melynek ajtaját nyitott állapotban találta. A gyanúsított beült az utastérbe és ott kutakodni kezdett. Ennek során megtalálta a kamion indítókulcsát, egy tankolókártyát PIN kóddal és a fuvarlevelet. A gyanúsított a járművet beindította és azzal (illetve a benne lévő áruval) a rendszámfelismerő kapun át az üzleti parkból Romániába távozott. Amikor Romániába hazaérkezett, átvizsgálta a kamion rakterét és eldöntötte, hogy az árut Németországban fogja értékesíteni. A gyanúsított ezután Magyarországon át Németországba indult, azonban a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei az M7 autópálya 59-es km szelvényénél intézkedés alá vonták.
 
A bíróság az ügyészi indítványt megvizsgálta és alaposnak találta, ezért és a szökés-elrejtőzés veszélyére tekintettel elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónap időtartamra, 2017. augusztus 26. napjáig.
 
Budapest, 2017. július 26.
 
Budapest Környéki Törvényszék Sajtóosztály