Budapest Környéki Törvényszék - Elítélte a bíróság a ceglédi bombariadó elkövetőjét

A Ceglédi Járásbíróságon F. Gy. vádlott ellen a köznyugalmat súlyosan megzavarva elkövetett közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt indult büntetőeljárás.
 
A bíróság az ügyben 2017. november 10-én tartott nyilvános ülést. A bíróság a vádiratban foglaltakkal egyezően megállapította, hogy a lakhelyelhagyási tilalom alatt álló F. Gy. vádlott 2017. június 15-én 8 óra 16 perckor rejtett számról felhívta a 112-es segélyhívót és nevének elhallgatása mellett közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság tevékenység irányító központban szolgálatot teljesítő ügyeletessel, hogy a Ceglédi Járásbíróságon bombát helyeztek el. A szolgálatban lévő ügyeletes kérdésére a vádlott ezen közlését többször is megismételte. A bejelentést követően 10 perc elteltével a Ceglédi Járásbíróság Cegléd, Kossuth tér 2. szám alatti épületében bombariadót rendeltek el, melynek keretében a Ceglédi Rendőrkapitányság hivatásos állománya az épületet körbezárta, az épület kiürítését megkezdte. A helyszínre érkezett az OMSZ mentőegysége és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Ceglédi Hivatásos Tűzoltóság kivezényelt egysége is. A Ceglédi Rendőrkapitányság a bombariadó miatt a jelentős mértékű közúti forgalmat más útirányba terelte. A Ceglédi Járásbíróság épületét a Ceglédi Rendőrkapitányság a bombariadó keretében átvizsgálta, de a bejelentésben megjelölt jövőbeli eseménnyel kapcsolatos tárgyat, eszközt nem talált. 
 
A bíróság a nyilvános ülésen F. Gy. vádlott bűnösségét megállapította közveszéllyel fenyegetés bűntettében. A bíróság a cselekmény elkövetésétől, 2017. június 15-tőll bűnügyi őrizetben lévő F. Gy. vádlottat 10 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte, mely ítélet a kihirdetésekor jogerőre emelkedett. 
 
Budapest 2017. november 14.
 
Budapest Környéki Törvényszék Sajtóosztály