Budapest Környéki Törvényszék - Felmentette a bíróság a kiskorú lány molesztálásával vádolt férfit

A Budapest Környéki Törvényszéken Oláh Gaszton büntető bíró 2018. január 8-án megtartott zárt tárgyaláson hirdetett ítéletet annak a férfinak az ügyében, akit felügyelete alatt álló, tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntettével vádoltak.
 
A vádirat szerint a vádlott lánya, kk. K. R. S. és a 2006. november 27-én született kk. T. P. sértett együtt járnak általános iskolába, és az iskolán kívül is ugyanannak a tánccsoportnak a tagjai voltak. A két gyermek között baráti kapcsolat alakult ki, amely alapján kk. K. R. S. korábban már kétszer a sértettnél aludt, illetve egy alkalommal már a sértett is aludt a K. család vendégeként a barátnőjénél.
2015. április 11-én a sértett és barátnője felhívta T.-né S. M.-t, hogy kk. T. P. szeretne a barátnőjénél maradni éjszakára is, hogy a két lány megint együtt alhasson. A sértett édesanyja ebbe beleegyezett, ezután tiszta ruhát csomagolt lányának, majd a férjével átmentek a vádlott lakására, hogy átvigyék a váltóruhát.A lányok 23:50 óra körül feküdtek le aludni a gyerekszobában, ahol az egyik ágyon kk. K. R. aludt el, míg kk. T. P. a földön, egy matracon feküdt le.  Miután lefeküdtek, a sértett még nem aludt el, közben a vádlott bement a szobába, hogy lekapcsolja a TV-t, majd egy zseblámpával a kezében odament a hason fekvő sértetthez, akit kitakart, utána a combjáig lehúzta a bugyiját. Kk. T. P. sértett félelmében úgy tett, mintha aludna, és mozdulni sem mert. Ezt követően a vádlott visszahúzta a sértett fehérneműjét, majd kiment. Néhány perc múlva a vádlott visszajött és hasonló módon megismételte az előbbi cselekményét, de mivel a sértett, aki nagyon félt, továbbra sem reagált, újra távozott. A zaklatott sértett ezután számítógépen írt édesanyjának, hogy haza akar menni.
 
A bíróság bizonyítottság hiányában a vádlottat felmentette az ellene felhozott vádak alól.
 
Az ügyész az döntés ellen fellebbezett.
 
Az ítélet nem jogerős.
 
Budapest, 2018. január 8.
 
Budapest Környéki Törvényszék Sajtóosztály