Budapest Környéki Törvényszék - Összesen 16 év fegyház és börtön

A törvényszék a vádlottakra összesen 16 és fél év fegyház és fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztést szabott ki.
 
A Budapest Környéki Törvényszék 2018. május 15-én megtartott folytatólagos nyilvános tárgyaláson hirdetett ítéletet azoknak a fiatalkorú férfiaknak az ügyében, akiket tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, azonos alkalommal, egymás cselekményéről tudva, többek által elkövetett szexuális erőszak bűntettével vádoltak.
 
A vádlottak a fiatalkorú sértettel a vádbeli időszakban a fiatalkorúak  intézetének ugyanazon zárkájába lettek elhelyezve. A fiatalkorú sértettet többször bántalmazták és szexuális cselekményekre kényszerítették.
 
A bíróság az I. r. vádlottat, aki jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztését tölti, bűnösnek mondta ki szexuális erőszak bűntettében, ezért őt 6 év fegyházban letöltendő szabadságvesztés-büntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. A II. r. fiatalkorú vádlottat, aki jelenleg más ügyben előzetes letartóztatásban van, bűnösnek mondta ki szexuális erőszak bűntettében, ezért őt 5 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés-büntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. Társukat a fiatalkorú III. r. vádlottat, aki más ügyben jogerős szabadságvesztését tölti, a bíróság bűnösnek találta szexuális erőszak bűntettében, ezért őt, mint visszaesőt 5 év 6 hónap fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés-büntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlottak feltételes szabadságra nem bocsáthatók.
 
Az ítélet ellen a vádlottak és védőik elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbeztek, az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn.
 
Az ítélet nem jogerős.
 
 
Budapest, 2018. május 15.
 
Budapest Környéki Törvényszék Sajtóosztály