Budapest Környéki Törvényszék - Otthonukban erőszakoskodott nevelt lányával a gyanúsított férfi

A Budakörnyéki Járásbíróság 2018. október 11-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit tizennyolcadik életévét be nem töltött hozzátartozó sérelmére, erőszakkal elkövetett több rendbeli szexuális erőszak bűntettével gyanúsít a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.
 
A gyanúsított cselekményei - bizonyítottság esetén – 3 rendbeli, tizennyolcadik életévét be nem töltött hozzátartozó sérelmére, erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntette megállapítására alkalmasak. A bűncselekmények kiemelkedő tárgyi súlya és – a középmértékes büntetéskiszabási szabályokra is figyelemmel – a várható büntetés nagysága alapján alappal feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, így különösen megszökne, elrejtőzne. Ezen túlmenően a cselekmény jellegére, az elkövetési magatartásra, a sértett hallgatásának kicsikarása érdekében alkalmazott fenyegetésre figyelemmel, az is alappal feltehető, hogy a büntetőeljárásban részt vevő vagy más személy megfélemlítésével, jogellenes befolyásolásával megnehezítené vagy meghiúsítaná a bizonyítást.
 
A bíróság az indítványt megvizsgálta és megalapozottnak találta, ezért elrendelte a gyanúsított letartóztatását az első fokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban 2018. november 11. napjáig.
 
A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, a végzés nem vált véglegessé, de végrehajtható.
 
Budapest, 2018. október 11.
 
                                                           Budapest Környéki Törvényszék Sajtóosztály