Budapest Környéki Törvényszék - Saját kislányával erőszakoskodó apa

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2017. július 27-i ülésén elrendelte annak a ceglédi férfinak az előzetes letartóztatását, akit a tizenkettedik életévét be nem töltött, hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettével gyanúsít a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.
 
A nyomozás adatai szerint Gy. T. gyanúsított 2013 évtől 2014. szeptemberig az általa lakott ceglédi ingatlanban lánya, a 2006. novemberi születésű Gy. V. R. sértett sérelmére több alkalommal szexuális erőszakot követett el. Gy. T. ezen eseteket követően azzal fenyegette meg a sértettet, ha beszél valakinek a történtekről, akkor megveri.
 
A megalapozott gyanút a tanúvallomások mellett szakvélemény is alátámasztja. A gyanúsítás tárgyát kimagasló tárgyi súlyú, társadalomra kiemelkedően veszélyes bűncselekmény képezi, mely cselekményre előírt büntetési tételkeret 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés.
 
A bíróság az ügyészi indítvány megvizsgálta és alaposnak találta. A bíróság megállapítása szerint a gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint a sértett és a tanúk befolyásolásának veszélye, ezért elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra, 2017. augusztus 27. napjáig.
 
Budapest 2017. július 27.
 
Budapest Környéki Törvényszék Sajtóosztály