Egri Törvényszék - Kábítószer birtoklásért került előzetesbe két férfi

Az Egri Járásbíróság elrendelte az előzetes letartóztatását, annak a két férfinak, akiknél a gyanú szerint 2017. január 6-án több, mint 6 kg kábítószergyanús anyagot foglaltak le.
 
A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság kábítószer birtoklásának bűntette miatt folytat nyomozást Gy.I. bősárkányi és B.J. egri lakos gyanúsítottak ellen. A megalapozott gyanú szerint 2017. január hó 6. napján az éjszakai órákban, Egerben ellenőrzés alá vonták a gyanúsítottak által használt gépkocsit, amelyből több, mint 6 kg kábítószergyanús anyagot foglaltak le. Gy.I. II.r. gyanúsított lakásán további 1 kg kábítószergyanús port és 1 kg kék színű tablettát foglaltak le a rendőrök. 
 
Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának elrendelését indítványozta a bíróságnál.
 
Az Egri Járásbíróság nyomozási bírája 2017. január hó 9. napján 30 napra elrendelte mindkét gyanúsított előzetes letartóztatását. Döntését azzal indokolta, hogy mindkét gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, mivel az I.r. gyanúsított rendelkezik külföldi kapcsolatokkal, II.r. gyanúsított pedig decemberben és januárban is külföldön járt azzal a személygépkocsival, amellyel elfogták. A cselekmény jellegére figyelemmel további tanúk felkutatása szükséges, így az eljárás jelen szakaszában attól is megalapozottan lehet tartani, hogy a gyanúsítottak megpróbálnák befolyásolni vallomástételükben az esetleges tanúkat, valamint tárgyi bizonyítási eszközöket rejtenének el, illetve semmisítenének meg.
 
A bíróság végzése jogerős.
 
Eger, 2017. január hó 9. napján
 
Egri Törvényszék Sajtóosztálya