Egri Törvényszék - Tizenhét év fegyház első fokon emberölés miatt

Az Egri Törvényszék az előzetes letartóztatásban lévő L. T. vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt tizenhét év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte.
 
Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott élettársi kapcsolatban élt a sértettel. A vádlott és a sértett 2016. december 25-én a mezőtárkányi házukban italoztak. A vádlott délután féltékenysége miatt összeveszett a sértettel. A vádlott 21 óra és 22 óra 40 perc között kezdetben súlyos, majd közepes alkoholos befolyásoltság alatt tenyérrel, ököllel és egy farúddal testszerte számos alkalommal megütötte a sértettet. A sértett az elszenvedett sérülések miatt kialakult traumás sokk következtében meghalt. A vádlott által a sértettnek okozott sérülések az átlagosat lényegesen meghaladó fájdalomérzettel jártak.
Ugyanezen a napon 20 óra körül két gyermek Mezőtárkányban petárdázott. A vádlott a háza udvarára dobott petárda miatt rákiabált a két gyermekre, és egy kapával a kezében az utcán megkergette őket. A gyermekek ettől megijedtek, és beszaladtak az egyik ház előtti nyilvános telefonfülkébe. A vádlott a kapával beverte a telefonfülke ajtajának felső üvegét. Ezután a két gyermek kilökte a telefonfülke ajtaját, és elszaladt a helyszínről. A vádlott cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.
 
Az ítélet nem jogerős, az ellen a vádlott és védője a kiszabott büntetés enyhítése érdekében fellebbezést jelentettek be. 
 
A bíróság a vádlott előzetes letartóztatását fenntartotta.
 
Eger, 2018. április 10.
 
Egri Törvényszék Sajtóosztály