Győri Törvényszék - Előzetes letartóztatás elrendelése

A Győr Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte annak a gyanúsítottnak az előzetes letartóztatását, akit előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítanak. 
 
A bíróság a megalapozott gyanú fennállását megállapította és a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelését indokoltnak látta figyelemmel a szökés és elrejtőzés veszélyére, valamint arra, hogy lakókörnyezetébe visszaengedve a tanúk befolyásolásával az eljárás menetét megnehezítené. A gyanúsítottnak több külföldi munkája van, amelyek miatt a bíróság álláspontja szerint a szökés, elrejtőzés veszélye nem zárható ki. 
 
A bíróság a határozatának indokolásában kitért arra, hogy már önmagában a bűncselekmény tárgyi súlya is megalapozza az előzetes letartóztatás elrendelését, a gyanúsítás szerinti bűncselekmény ugyanis 10 évtől 20 évig terjedő, illetve akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.
 
A döntés jogerős. 
 
Győr, 2018. április 11. 
 
Győri Törvényszék Sajtóosztály