Győri Törvényszék - Előzetesben marad egy 14 évvel ezelőtti gyilkosság gyanúsítottja

A Győr Járásbíróság nyomozási bírája az első fokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 2018. január 13-ig meghosszabbította a 14 évvel ezelőtti emberölési ügy gyanúsítottjával szemben elrendelt előzetes letartóztatást. 
 
A bíróság az ügyész indítványának helyt adott, a határozat indokolása szerint kényszerintézkedés fenntartását megalapozó indokok változatlanul fennállnak. 
 
A bíróság határozatának indokolásában rámutatott arra, hogy a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény jelentős tárgyi súlya, valamint a gyanúsítottnak a felelősségre vonás elmaradásában való bizakodása miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.
 
A gyanúsított egy másik büntetőügyben vett DNS mintájának azonosítása vezetett a tizennégy évvel ezelőtti emberölési ügyben újabb bizonyítékok felmerüléséhez. A bíróság álláspontja szerint tehát – a terhelt előéletére figyelemmel – megalapozottan lehet attól tartani, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el.
 
A döntés jogerős.
 
Győr, 2017. október 10.
 
Győri Törvényszék Sajtóosztály