Kecskeméti Törvényszék - Letartóztatásban az idős nő kirablásával gyanúsított kiskunfélegyházi férfi

A Kecskeméti Járásbíróság – nem jogerősen – egy hónapra elrendelte annak a 21 éves kiskunfélegyházi férfinak az előzetes letartóztatását, akit egy idős nő kirablásával gyanúsítanak. A megalapozott gyanú szerint a férfi 2017. október 6-án 8 óra 45 perc körüli időben beszélgetést kezdeményezett egy 84 éves idős nővel. A gyanúsított az egyik kezével ellökte az idős sértettet, míg a másik kezével kitépte a kezéből a kézitáskáját a benne lévő személyes iratokkal és 4.500.-Ft készpénzzel együtt, majd kerékpárral elhagyta a helyszínt. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el. A férfi ezt követően egy kiskunfélegyházi ingatlan udvarából tulajdonított el egy 15.000.-Ft értékű női kerékpárt.
 
A járásbíróság a magas büntetési tétellel fenyegetett bűncselekmény elkövetésével gyanúsított, büntetett előéletű férfi előzetes letartóztatását azért rendelte el, mert esetében fennáll a bűnismétlés veszélye és alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén meg nem engedett módon befolyásolná a bizonyítást, illetve az eljárási cselekményeknél jelenléte másképp nem biztosítható.
 
A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, amelyről a Kecskeméti Törvényszék dönt.
 
Kecskemét, 2017.október 9.
 
Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztály