Kecskeméti Törvényszék - Letartóztatásban az idős nő fojtogatásával gyanúsított férfi és három fiatalkorú társa

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a négy férfinak – köztük három fiatalkorú fiúnak – a letartóztatását, akiket egy idős, miskei nő kirablásával gyanúsítanak. A megalapozott gyanú szerint a 23 éves férfi és három, fiatalkorú társa 2018. július 8-án 22 óra körüli időben megjelent a sértett házánál, ahová a redőny felhajtását és a bejárati ajtó berúgását követően behatolt. A gyanúsítottak az idős nőt fojtogatni kezdték annak érdekében, hogy elárulja, hogy hol tartja az értékeit. A sértett a bántalmazás hatására elmondta, hogy hova rejtette el a csaknem 800.000.-Ft összegű megtakarított pénzét, amelyet a gyanúsítottak el is tulajdonítottak.
 
A járásbíróság a súlyos bűncselekmény elkövetésével gyanúsított férfi és társainak letartóztatását a jelenlétük biztosítása és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében rendelte el, mivel esetükben fennáll a szökés elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye is.
 
A bíróság döntését az ügyész és a gyanúsítottak is tudomásul vették, azonban az ülésen a 23 éves férfi védője és a fiatalkorúak törvényes képviselője nem volt jelen, ők 3 napig még ellene fellebbezést jelenthetnek be, ezért a végzés nem vált véglegessé.
 
Kecskemét, 2018. július 11.
 
Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztály