Kecskeméti Törvényszék - Letartóztatásban a cigaretta csempészéssel gyanúsított szerb nő

A Kecskeméti Járásbíróság – nem jogerősen – egy hónapra elrendelte annak a 41 éves szerb nőnek az előzetes letartóztatását, akit költségvetési csalás bűntettének elkövetésével gyanúsítanak. A megalapozott gyanú szerint a nő 2017. december 3-án a Belgrád-Bécs útvonalon közlekedő vonaton lányával együtt utazott, amely során Kiskunhalason ellenőrzés alá vonták őket. Ennek keretében a vonaton lévő táskájukból 2.500 bontatlan doboz cigaretta került elő. A gyanúsított és lánya az ellenőrzés során a cigaretta származását és adózott voltát nem tudták igazolni, jövedéki adózási kötelezettségüknek a gyanú szerint nem tettek eleget, amellyel a költségvetésnek 1.460.125.-Ft vagyoni hátrányt okoztak.
 
A járásbíróság a magyarországi lakóhellyel, belföldi kötődéssel nem rendelkező gyanúsított előzetes letartóztatását azért rendelte el, mert esetében alaposan feltehető, hogy az eljárási cselekményeken való részvétele másként nem biztosítható.
 
A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője ellene fellebbezést jelentett be, amelyről a Kecskeméti Törvényszék dönt.
 
Kecskemét, 2017. december 6.
Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztály