Kecskeméti Törvényszék - Letartóztatásban a kábítószer-kereskedelem elkövetésével gyanúsított férfi

A Kecskeméti Járásbíróság – nem jogerősen – egy hónapra elrendelte annak a 38 éves jászladányi férfinak az előzetes letartóztatását, akit kábítószer-kereskedelem bűntettének elkövetésével gyanúsítanak. A megalapozott gyanú szerint a férfi 2015. október 22. napja és 2016 márciusa közötti időben egy, az eljárás során ismeretlenül maradt közvetítőn keresztül legalább 4 alkalommal adott át összesen 40 gramm kábító hatású anyagot egy férfinak. A gyanúsított 2016. január 17-18. napja között egy csomagban 75 gramm kábítószernek minősülő anyagot értékesített a férfinak, amelyet a vevő egy útkereszteződésben rejtett el, ahol azt a nyomozó hatóság tagjai lefoglalták.
 
A járásbíróság a magas büntetési tétellel fenyegetett bűncselekmény elkövetésével gyanúsított, hasonló bűncselekmény elkövetése miatt már büntetett előéletű férfi előzetes letartóztatását azért rendelte el, mert esetében fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye, továbbá az is, hogy szabadlábra kerülése esetén meg nem engedett módon próbálná meg befolyásolni a bizonyítást.
 
A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, amelyről a Kecskeméti Törvényszék dönt.
 
Kecskemét, 2017.november 9.
 
                                                                        Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztály