Kecskeméti Törvényszék - Letartóztatásban a rablással és lopásokkal gyanúsított fiatalkorú

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a 17 éves kiskunhalasi férfinak a letartóztatását, akit rablás elkövetésének megkísérlésével gyanúsítanak. A megalapozott gyanú szerint a férfi 2018. február 18-án 10 óra 55 perc körüli időben egy kiskunhalasi pékség előtt megállította az ügy sértettét, akitől pénzt követelt. Ezt követően több alkalommal megfenyegette őt, hogy amennyiben a kérésének nem tesz eleget, elvágja a torkát egy pillangókéssel. A sértett pénzt nem adott át a gyanúsítottnak, aki a járókelők miatt elmenekült.
 
A gyanúsított megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy egy szórakozóhelyre, egy kiskunhalasi gimnáziumba, a kiskunhalasi kórház szemészeti vizsgálójába ablakbefeszítés módszerével behatolt, és ezen helyekről összesen 30.850,-Ft értéket tulajdonított el, valamint 142.000.-Ft összegű kárt okozott. Mindezen túlmenően három további ingatlanba is be akart törni, azonban ezt a tulajdonosok észlelték, így káruk nem keletkezett.
 
A járásbíróság a fiatalkorú letartóztatását a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el.
 
A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított, védője és törvényes képviselője ellene fellebbezést jelentettek be, amelyről a Kecskeméti Törvényszék dönt.
 
Kecskemét, 2018. május 8.
Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztály