Miskolci Törvényszék - 135 millió forintnyi zárjegy nélküli cigarettát találtak nála - felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték

A Mezőkövesdi Járásbíróság ún. gyorsított eljárásban, néhány héten belül jogerősen bírálta el annak a férfinek a büntetőügyét, aki 2017. június 22. óta előzetes letartóztatásban van orgazdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt.
 
A férfi a tehergépkocsijával Nyíregyháza irányából a főváros felé haladt az M3 autópályán, amikor a hatóság tagjai a mezőkövesdi lehajtónál intézkedés alá vonták járművét. A gépjármű rakterében nagy mennyiségű, összesen 120 db kartondobozban 60.000 doboz, magyar adójegy nélküli, adózás alól elvont cigarettát találtak, melynek értéke 135 millió forint. 
 
A bíróság különösen nagy értékre elkövetett orgazdaság bűntette miatt a terheltet 2 év szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette, valamint rendelkezett a cigaretta, a gépjármű, annak kulcsai, valamint a forgalmi engedély elkobzásáról is. A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a terhelt részbeni beismerő vallomást tett, és nagykorú gyermekét saját háztartásában neveli, míg súlyosító körülményként vette figyelembe a vádlott büntetett előéletét, és a bűncselekmény elszaporodottságát. A bíróság továbbá határozott az előzetes letartóztatás megszüntetéséről. 
 
Az ítélet jogerős. 
 
Miskolc, 2017. július 14.
 
Miskolci Törvényszék Sajtóosztály