Miskolci Törvényszék - 20 év fegyházbüntetés szexuális bűncselekmény miatt

A Miskolci Törvényszék erőszakos közösülés, szemérem elleni erőszak és kiskorú veszélyeztetése miatt indult büntetőügyben – zárt tárgyalást követően - 2018. március 13. napján hirdetett ítéletet. 
 
A bíróság az I. r. vádlott férfit 2 rendbeli nevelése alatt álló, tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére, erőszakkal elkövetett erőszakos közösülés és 2 rendbeli nevelése alatt álló, tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére, erőszakkal elkövetett szemérem elleni erőszak büntette miatt 20 év fegyházbüntetésre ítélte. Súlyosító körülmény volt, hogy az I. r. vádlott büntettet előéletű, hosszabb időn át, vér szerinti hozzátartozói sérelmére követte el a bűncselekményeket.  
 
A büntetlen előéletű II. r. vádlott nőt 6 rendbeli kiskorú veszélyeztetése miatt 3 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság.
 
A törvényszék a vádlottak szülői felügyeleti jogát kiskorú gyermekük tekintetében megszüntette.
 
Az ítélet nem jogerős, az ellen a vádlottak és a védők fellebbeztek, az ügyész három napon belül tesz nyilatkozatot a fellebbezés tárgyában. A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.
 
Miskolc, 2018. március 13. 
 
Miskolci Törvényszék Sajtóosztály