Miskolci Törvényszék - Bűncselekményből származó e-bike meghajtó egységeket akart értékesíteni – előzetes letartóztatásba került

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája 2018. január 7-ig elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, akivel szemben jelentős értékre elkövetett orgazdaság bűntette miatt indult büntetőeljárás.
 
A gyanú szerint egy ismeretlen tettes 2017. január 7. napja és 2017. december 4. napja között egy miskolci raktárépületéből 48 db e-bike meghajtó egységet vett el megközelítőleg 5.900.00.-Ft. értékben. A gyanúsított tudta, hogy az e-bike meghajtók vagyon elleni bűncselekményből származtak, melyeket vélhetően továbbértékesítés céljából szerzett meg. A házkutatás során a gyanúsítottól az összes meghajtó egységet lefoglalták, így a kár hiánytalanul megtérült.
 
A bíróság az orgazdaság bűntette elkövetésének gyanúját megalapozottnak találta és a további nyomozati cselekmények zavartalan lefolytatásához fűződő érdek miatt az előzetes letartóztatás elrendelését szükségesnek látta. Az esetleges további gyanúsítottak, tanúk felkutatása még folyamatban van, így megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén felvenné velük a kapcsolatot.
 
A végzés jogerős.
 
 
Miskolc, 2017. december 7.
 
Miskolci Törvényszék Sajtóosztály