Miskolci Törvényszék - Előzetes letartóztatásba került a gyanúsított, aki házastársa sérelmére követett el szexuális erőszakot

A Miskolci Járásbíróság 2017. szeptember 4-ig elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, akivel szemben hozzátartozó sérelmére, erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt indult büntetőeljárás. A gyanúsítás szerint 2017. augusztus 2-án a terhelt házastársa sérelmére követett el szexuális erőszakot. A gyanúsított a kora délutáni órákban a lakás egyik szobájába bezárkózott a feleségével, ahol előzetes szóváltás nélkül több alkalommal arcon ütötte őt. Miután a férfi felszólítását követően sem akart a sértett a gyanúsítottal szexuális cselekményt végezni, a terhelt több alkalommal testszerte bántalmazta, majd szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló, véraláfutásos sérüléseket szenvedett.
 
A bíróság a bűncselekmény elkövetésének gyanúját megalapozottnak találta, döntését a gyanúsításban szereplő bűncselekmény miatt 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztés büntetésben rejlő szökés, elrejtőzés veszélyére alapította. Ezen túl a bíróság álláspontja szerint fennáll annak a veszélye, hogy a terhelt szabadlábra kerülése esetén a vele hozzátartozói viszonyban lévő tanúkat vallomásuk megtételében befolyásolná, a még meg nem talált bizonyítási eszközöket elrejtené, veszélyeztetve ezzel a bizonyítást. A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be. 
 
Miskolc, 2017. augusztus 4.
Miskolci Törvényszék Sajtóosztáy