Miskolci Törvényszék - Házi őrizetben marad az elszabadult pótkocsi sofőrje

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája 2018. március 3-ig meghosszabbította annak a gyanúsítottnak a házi őrizetét, aki a gyanúsítás szerint 2017. október 31-én Miskolcon, három ember halálát eredményező közúti balesetet okozott, és a bíróság még 2017.  november 3-án elrendelte a házi őrizetét.
 
A gyanú szerint a gyanúsított a 306. sz. úton az M30 út irányába közlekedett az általa vezetett, és a munkaadója tulajdonát képező vontatóval és az utána kapcsolt nyerges félpótkocsiból álló járműszerelvénnyel. Az indulási helyén a gyanúsított személyesen akasztotta össze a járműszerelvényt, amelynek során nem kellő alapossággal ellenőrizte az összekapcsolását, rögzítettségét. A járműszerelvény egy balra ívelő kanyarban - a megengedett sebességnél gyorsabban haladva – szétkapcsolódott, a pótkocsi egyenesen haladt a menetirány szerinti, bal oldali forgalmi sávba, ahol érintőlegesen összeütközött egy Renault Thalia személygépkocsi bal oldalával. A pótkocsi tovább haladt a bal oldali forgalmi sávban, majd frontálisan összeütközött egy másik személygépkocsival, melynek három utasa a helyszínen életét vesztette. 
 
A gyanúsított terhére rótt bűncselekmény számában, minősítésében változás nem következett be a házi őrizet elrendelése óta, így amennyiben bűnösségét megállapítják, úgy vele szemben 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. A fentiek alapján a bíróság helyt adott a házi őrizet meghosszabbítása iránt előterjesztett ügyészi indítványnak, ugyanis álláspontja szerint a gyanúsított szabad mozgásának korlátozása a bűncselekmény miatt kiszabható jelentős tartamú szabadságvesztésben rejlő szökés, elrejtőzés veszélyére figyelemmel továbbra is indokolt. 
 
Miskolc, 2017. december 5.
 
Miskolci Törvényszék Sajtóosztály