Miskolci Törvényszék - Herbálos cigarettával kábították el pénzéért

Letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Szikszói Járásbíróság azt a két fiatal férfit, akik 2017 áprilisában Szikszón egy élelmiszerbolt előtt az ittas állapotban lévő sértettnek „herbálos” cigarettát adtak, hogy még inkább elbódítsák, és állapotát kihasználva elvették a nála lévő mindösszesen 4400,- forintját. A sértett a korábban elfogyasztott alkoholtól és a bódító hatású anyagot tartalmazó cigarettától szédült, egyensúlyát elveszítette, rosszul lett. 
 
A bíróság kifosztás bűntette miatt az I.r. vádlottat 2 év 6 hónap, míg társát 3 év börtönbüntetésre ítélte. A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte azt, hogy a sértett megbocsátott nekik, valamint, hogy a vádlottak kiskorú gyermekek tartásáról gondoskodnak, azonban az, hogy a cselekményt idős korú sértett sérelmére követték el és büntetett előéletűek, súlyosító körülmény volt. A II. r. vádlott ezen túl felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el a cselekményét, így esetében ennek a már korábban kiszabott szabadságvesztésnek a végrehajtását is elrendelte a bíróság. 
 
A kihirdetett ítéletet az ügyész tudomásul vette, a jelenlévő vádlott és védők fellebbezést jelentettek be elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítés érdekében. Így az ügy a Miskolci Törvényszéken folytatódik.
 
Miskolc, 2018. november 7. 
 
Miskolci Törvényszék Sajtóosztály