Miskolci Törvényszék - Ismerősei rabolták ki a 78 éves sértettet

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája 2018. szeptember 7-ig elrendelte a letartóztatását annak a két gyanúsítottnak, akik a rendelkezésre álló adatok szerint 78 éves ismerősüket saját lakásában rabolták ki Ózdon.
 
A gyanúsított férfi és nő, valamint további - ezidáig ismeretlenül maradt - nő társuk 2018. augusztus 3-án este 21 óra körül a sértett lakásában vendégeskedtek, amikor megbeszélték, hogy megszerzik az idős férfi értékeit. Egyikük a földre rántotta, fojtogatta, miközben társa többször megütötte a sértettet. A földön fekvő sértett karját a gyanúsított férfi hátra csavarta és egy ruhadarabbal összekötötte, majd a száját egy sállal betömte. A gyanúsítottak a lakásból használati tárgyakat, evőeszközöket, dísztárgyakat vittek magukkal.
 
A gyanúsítottakkal szemben rablás és személyi szabadság megsértése miatt indult büntetőeljárás. 
 
A bűncselekmények akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetők. A bíróság végzése szerint a gyanúsítottak szabadságának korlátozása indokolt, mert a várható büntetés mértéke miatt fennáll a veszélye annak, hogy a hatóságok elől megszöknének, elrejtőznének; és alappal lehet tartani attól is, hogy az általuk jól ismert sértettet megfélemlítenék, vallomását befolyásolnák. A még fel nem derített kilétű elkövető miatt a nyomozás érdekeit kizárólag a legszigorúbb kényszerintézkedés biztosítja, ezért a bíróság mindkét gyanúsított letartóztatását elrendelte.
 
A bíróság döntését az egyik gyanúsított tudomásul vette, míg a másik gyanúsított fellebbezett. 
 
Miskolc, 2018. augusztus 7.
 
Miskolci Törvényszék Sajtóosztály