Miskolci Törvényszék - Kábítószerrel kereskedett Miskolcon, előzetesbe került

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája 2018. március 12-ig elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, aki egy ismerőse táskájába rejtett kábítószert.
 
Egy miskolci parkolóban 2018. február 9-én délben a gyanúsítottal és egy ismerősével szembeni rendőri intézkedés során a nő utazóbőröndjéből 50 gramm zöld növényi anyag került elő, amiről a gyanúsított úgy nyilatkozott, hogy az az övé, és ismerőse nem tudott róla, hogy a táskájába tette. A marihuánán kívül a gyanúsított ruházatában amfetamint is találtak. Az intézkedést követő házkutatásnál a gyanúsított lakásásán lefoglaltak még egy marihuána pipát és készpénzt.
 
A bűncselekmény büntetési tétele 12 évig terjedő szabadságvesztés, így a bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a várható büntetéstől félve megszökne, elrejtőzne. A nyomozás eddigi adataiból kitűnően a kábítószerrel kapcsolatba hozható vevői kör feltérképezése még folyamatban van, ennek függvényében további tanúk kihallgatására lesz szükség. Megalapozottan feltehető ezért, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a még nem kihallgatott tanúkat befolyásolná, megfélemlítené és ezáltal a büntetőeljárás sikerét veszélyeztetné. Továbbá megalapozottan tartani lehet a bűnismétlés veszélyétől, ugyanis bejelentett munkahellyel nem rendelkezik, feltehetően e fenti tevékenységből tartja el magát.
 
A végzés nem jogerős, a gyanúsított és a védője fellebbezést jelentettek be.
 
Miskolc, 2018. február 12.
Miskolci Törvényszék Sajtóosztály