Miskolci Törvényszék - Kábítószerrel kereskedtek Megyaszón

A Szerencsi Járásbíróság a mai napon ítéletet hozott azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik Megyaszón kereskedtek kábítószerrel. 
 
Az I.r. vádlott 2017. októberéig Hollandiában dolgozott és még hazatérte előtt 600.000,- forintnak megfelelő összegért marihuánát vásárolt. A külföldről behozott kábítószerből két alkalommal adott el a III.r. vádlottnak, akit ezért kábítószer birtoklás miatt elítéltek. A II.r. vádlott pedig az adásvétel lebonyolításban segített úgy, hogy a III.r. vádlottól elvette a pénzt, majd közösen autóba ültek és találkoztak az I.r. vádlottal, aki a kábítószert a II.r. vádlottnak eladta, ő pedig azt továbbadta. A második átvétel alkalmával azonban a Készenléti Rendőrség rendőrei tetten érték őket és lefoglalták az autóban, valamint az I.r. vádlott lakásán talált marihuánát is. 
 
Az I. r. és II.r. vádlottakat a bíróság kábítószer-kereskedelem miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte, a büntetést az I.r. vádlott esetében 5 év, míg a II.r. vádlott esetében 3 év próbaidőre felfüggesztette. A III.r. vádlottat kábítószer-birtoklás miatt 1 év 6 hónap – végrehajtásában 2 év 6 hónapra felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte a bíróság. 
 
Az ítélet a II.r. vádlott vonatkozásában jogerős lett a tárgyaláson, az ügyész az I. és III.r. vádlottak esetében fellebbezett súlyosításért.
 
Mindhárom vádlott vonatkozásában enyhítő körülmény volt a teljeskörű beismerő, tényfeltáró és bűnösségre is kiterjedő vallomásuk. I. és II.r. vádlottak esetében a büntetlen előélet is. Súlyosító körülményként értékelte a bíróság a III.r. vádlott esetében az önhibából eredő bódult állapotot, továbbá büntetett előéletét.
 
Miskolc, 2018. február 9.
Miskolci Törvényszék Sajtóosztály