Miskolci Törvényszék - Készpénzt és mobiltelefont raboltak az idős sértettől Ózdon

Az Ózdi Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a két gyanúsítottnak, akikkel szemben rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás Ózdon.
 
Az alapos gyanú szerint a gyanúsítottak 2017. december 3-án a reggeli órákban Ózdon a Gábor Áron Szakképző Iskola tanműhelyének kerítése mellett a járdán haladtak, amikor felfigyeltek a velük szemben érkező idős sértettre. Elhatározták, hogy megszerzik a sértettnél lévő válltáskát és szatyrot, mert azt feltételezték, hogy azokban készpénz vagy egyéb érték van. Amikor a sértett közelébe értek közrefogták az alacsony, vékony testalkatú sértettet, megragadták a nála lévő táskát és szatyrot, majd olyan erővel rántották meg, hogy a sértett a földre zuhant. A gyanúsítottak a sértett értékeit – 23.000.- forint készpénzt, két darab mobiltelefont – valamint a sértett okiratait tartalmazó táskákat magukhoz vették és elhagyták a helyszínt.
 
A bűncselekmény jelentős tárgyi súlyú, akár 10 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, mely miatt fennáll a gyanúsítottak szökésének, elrejtőzésének veszélye. A gyanúsítottak mindketten büntetett előéletűek, a cselekményt röviddel szabadulásuk után valósították meg, ezért megalapozottan feltehető az is, hogy újabb bűncselekményt követnének el. A felsorolt okok miatt a nyomozási bíró a gyanúsítottak előzetes letartóztatását elrendelte.
 
Miskolc, 2017. december 4.
 
Miskolci Törvényszék Sajtóosztály