Miskolci Törvényszék - Két héten belül elítélték a vádlottat, aki bozótvágó késsel támadt a rendőrökre

2018. augusztus 8-án állították a Szerencsi Járásbíróság elé azt a vádlottat, aki bozótvágó késsel támadt az intézkedő rendőrökre Megyaszón. A bíróság az első tárgyaláson ítéletet hozott, a vádlottat 4 év börtönbüntetésre ítélte.
 
A megállapított tények szerint a Szerencsi Rendőrkapitányság járőrei 2018. július 25-én délelőtt a vádlott élettársával szemben, a kutyatartás szabályainak megszegése miatt intézkedtek, amikor az ittas állapotban lévő vádlott felszólította a rendőröket, hogy távozzanak, egyébként „nem mennek el élve”. A járőrök az intézkedést tovább folytatták, mire a vádlott egy 42 cm pengehosszúságú bozótvágó kést vett magához és azt a magasba emelve, gyors léptekkel az egyik rendőr felé indult, miközben azzal fenyegette, hogy levágja a fejét. A sértett rendőr gumibottal a vádlott kést tartó kezére ütött, a vádlott a kést elejtette, de szándékával nem hagyott fel, ökölbe szorított kézzel támadt ismét a rendőrre. A járőrök a vádlottat megbilincselték, a szolgálati gépkocsiba ültették, ahol a vádlott tovább fenyegette a sértettet, valamint öbbször kutyának nevezte és egyéb becsületsértő kifejezésekkel illette őt. 
 
A bíróság a vádlottat hivatalos személy elleni erőszak és becsületsértés miatt 4 év börtönbüntetésre ítélte és fenntartotta előzetes letartóztatását. Enyhítő körülmény volt, hogy a vádlott büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerte. 
 
Az ítélet nem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védő enyhítés érdekében fellebbezett. 
 
A büntetőper a Miskolci Törvényszéken folytatódik.
 
 
Miskolc, 2018.augusztus 9.
 
Miskolci Törvényszék Sajtóosztály