Miskolci Törvényszék - Lefogta a 13 éves sértettet, úgy vette el a pénzét

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája 2018. szeptember 9-ig elrendelte a letartóztatását annak a gyanúsítottnak, akik a rendelkezésre álló adatok szerint Ózdon az utcán támadt a 13 éves sértettre.
 
A gyanúsított férfi 2018. augusztus 6-án délután ózdi lakásának ablakán kinézve vette észre az utcán sétáló 13 éves sértettet, aki egy 10.000.- forintos bankjegyet tartott a kezében. A gyanúsított „add ide a pénzt” felszólítással követelte a sértett pénzét, mire a sértett a nadrágja zsebébe rejtette a bankjegyet. Ekkor a gyanúsított – aki közben az ablakon keresztül kiugrott az utcára - lefogta a gyermek kezeit és kivette a zsebéből a pénzt. A gyanúsítottól a pénzt lefoglalták, így a sértett kára megtérült.
 
A gyanúsítottal szemben rablás miatt indult büntetőeljárás. 
 
A bűncselekmény akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A bíróság a gyanúsított letartóztatását rendelte el, mert a várható büntetés mértéke miatt fennáll a veszélye annak, hogy a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne; és alappal lehet tartani attól is, hogy a gyermekkorú sértettet megfélemlítené, befolyásolná. 
 
A bíróság döntését az ügyészség és a gyanúsított tudomásul vette. 
 
Miskolc, 2018. augusztus 10.
 
Miskolci Törvényszék Sajtóosztály