Miskolci Törvényszék - Maradt a 12 év fegyház a korláti rablónak

A mai napon megtartott fellebbviteli eljárás eredményeként a Miskolci Törvényszék dr. Páricsiné dr. Nagy Ágnes által vezette másodfokú tanácsa a „korláti rablóként” elhíresült elkövetővel szemben kiszabott büntetést változatlanul hagyta. Az elsőfokú bíróság a vádlottat rablás bűntettének kísérletében, magánlaksértés bűntettében, lopás vétségében és folytatólagosan elkövetett lopás vétségében bűnösnek mondta ki, és 12 év fegyházbüntetésre, valamint 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította továbbá az elsőfokú bíróság, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. A vádlott és védője a büntetés enyhítéséért fellebbezett. 
 
A férfi februárban úgy ment be a sértett házába, hogy felfeszítette az ajtót, majd végül egy 3.500.- forint értékű baltát vitt el. Később, márciusban ismét visszatért a 85 éves sértett házához, és bekopogott a bejárati ajtón. Amikor az idős sértett kinyitotta azt, a terhelt erőszakkal az ajtót és a sértettet befelé tolni kezdte, miközben felszólította, hogy „adjon neki pénzt, akkor nem bántja”. Amikor a sértett közölte, hogy nincs pénze, a vádlott a sértett mindkét karját megszorította, csavarni kezdte, őt a konyhába tuszkolta és csak akkor engedte el, amikor az idős asszony sírni kezdett, azonban pénzt nem akart adni a támadójának továbbra sem. A férfi egy más alkalommal két szilvafát vágott ki egy szintén helyi lakos kertjéből.
 
A másodfokú bíróság szóbeli indokolásában kifejtette, hogy az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás helyes, a bűnösségére levont következtetés helytálló. Az ítélet így másodfokon jogerőre emelkedett, ellene további fellebbezésnek nincs helye.
 
Miskolc, 2017. szeptember 13.
Miskolci Törvényszék Sajtóosztály