Miskolci Törvényszék - A nyitott ablakokon keresztül követhette el a bűncselekményeket – letartóztatásba került

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak gyanúsítottnak, aki a gyanú szerint 2018 júniusa és júliusa között a bukóra nyitva hagyott ablakokon keresztül tört be több lakásba, ahonnan értéktárgyakat és készpénzt vitt el, alkalmanként akár 1millió forintot meghaladó értékben.
 
A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi Miskolcon, főként Diósgyőrben és a Kilián városrészekben az elmúlt két hónapban tíz ingatlanból vitt el különféle ékszereket, használati tárgyakat, okiratokat, valamint készpénzt. Legtöbbször az ott lakók által szellőztetés céljából bukóra nyitva hagyott ablakon keresztül jutott be a földszinti lakásokba. 
 
A gyanúsítottal szemben lopás bűntette miatt indult büntetőeljárás.
 
A gyanúsítottal szemben bűnösségének megállapítása esetén akár 7 és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, így a bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a várható büntetéstől félve megszökne, elrejtőzne. A büntetett előéletű férfi jövedelemmel nem rendelkezik, ezért az sem kizárt, hogy szabadlábra kerülése esetén megélhetését hasonló jellegű bűncselekmények elkövetéséből fedezné. 
 
A végzés jogerős.
 
Miskolc, 2018. augusztus 10.
 
Miskolci Törvényszék Sajtóosztály