Miskolci Törvényszék - Többszörösét kérte vissza a kölcsönadott pénznek – előzetes letartóztatásba került

Az Ózdi Járásbíróság egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, aki a gyanú szerint Ózdon több családnak is pénzt kölcsönzött, majd a kölcsönadott pénz többszörösét követelte vissza.
 
A gyanúsított férfi 2017 decemberében egyik családnak 10.000.- forint készpénzt, egy másiknak pedig ilyen értékben különféle élelmiszereket adott, azzal a feltétellel, hogy a tartozást 2018 februárjában kell visszaadniuk. A határidő leteltével a gyanúsított a kölcsönadott összeg többszörösét kérte vissza, megfenyegette a sértetteket, hogy amennyiben nem adják vissza 2018 márciusáig az általa követelt összeget, megveri, vagy valakivel megöleti őket.
 
A gyanúsítottal szemben zsarolás bűntettének kísérlete miatt indult büntetőeljárás, mely bűncselekmény akár 2 évtől 12 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a várható büntetéstől félve megszökne, elrejtőzne, vagy újabb bűncselekményt követne el. A fenti indokokra tekintettel a nyomozási bíró elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.
 
A végzés nem jogerős, azzal szemben a gyanúsított fellebbezett.
 
Miskolc, 2018. március 8. 
 
Miskolci Törvényszék Sajtóosztály